Citrus Research & Technology
https://citrusrt.ccsm.br/article/doi/10.4322/crt.ICC117
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Review

Citrus insect pests and their non chemical control in China  

Insetos pragas de citros e seu controle não químico na China 

Muhammad Fahim Raza, Zhichao Yao, Xiaolong Dong, Zhaohui Cai & Hongyu Zhang

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Abstract

Citrus insect pests are important factors affecting production of citrus in China, and cause serious damage to citrus yield and fruit quality. Due to the high fruit quality standards demanded in recent years, citrus pest management has to provide fruit not only with almost no pest damages, but also with minimal pesticide residues. In this report, we review current status of citrus insect pests and their non-chemical control (green control) in China, including agricultural control such as cultural measures, sanitation of winter orchards, trunk paint, pruning, citrus orchards ground cover and so on; biological control, for instance, conservation of natural enemies via orchard management, artificial mass rearing and release of natural enemies, microbial and mineral pesticides. Additionally, application of sex pheromone, food baits, physical and mechanical control techniques such as light traps, yellow sticky trap and fruit bagging have been summarized.


 

Keywords

citrus insects, biological control, agricultural control, physical and mechanical control.

Resumo

Os insetos pragas são fatores importantes que afetam a produção de citros na China e causam sérios danos ao rendimento e à qualidade da fruta cítrica. Devido aos altos padrões de qualidade dos frutos exigidos nos últimos anos, o manejo de pragas de citros deve fornecer frutos não apenas com quase nenhum dano de pragas, mas também com resíduos mínimos de pesticidas. Neste relatório, revisamos o estado atual dos insetos pragas de insetos de citros e seu controle não químico (controle biológico) na China, incluindo controle agrícola, como medidas culturais, sanitização de inverno dos pomares, pintura de tronco, podas, plantas de cobertura do solo dos pomares e assim por diante; controle biológico, por exemplo, conservação de inimigos naturais através do manejo do pomar, criação massal artificial e liberação de inimigos naturais, pesticidas microbianos e minerais. Além disso, a aplicação de feromônio sexual, iscas de alimentos, técnicas de controle físico e mecânico, como armadilhas de luz, armadilha pegajosa amarela e ensacamento de frutas. 

Palavras-chave

insetos de citros, controle biológico, controle agrícola, controle físico e mecânico.
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